Malý kuchyňský slovníček

21. listopadu 2009 v 22:42 | lucik |  testy,vtipné texty
Jazyk:
Druh masa, které se podává na stůl jen zřídka, protože viditelně překračuje
hranici mezi plátkem hovězího a kusem mrtvé krávy.

Jogurt:
Polotuhý mlékárenský výrobek z částečně odpařeného a zkvašeného mléka.
Jogurt je jednou ze tří potravin, které chutnaji přesně tak, jak napovídá
jejich nazev; další dve jsou guláš a olihen.

Kalorie:
Jednotka, v níž se měří délka vahami, po němž si průměrná osoba dopřeje další
porci určitého jídla.

Pánev:
Běžný nástroj na ničení vajec, palačinek a různých druhů zeleniny. Zbytky
potravin se z ní dají odstranit zředěnou kyselinou sírovou.

Předehřívání:
Zapnuti trouby před vlastním pečením. Slouží k tomu, abychom si mohli popálit
prsty i při vkladani jídla do trouby, a ne jenom při jeho vyjímání.

Recept:
Podrobný návod popisujici krok za krokem, jak zpracovat suroviny, které jsme
zapomněli koupit, v zařízeních, která nevlastníme, na jídlo, které nikdy
neochutnáte.

Trouba:
Kompaktní spalovací zařízení, jimž se zbavujeme větších kusů masa nebo
drůbeže.

Trouba mikrovlnná:
Kuchyňské zařízení kosmické eéy, které na principu radaru vyhledává a okamžitě
ničí potraviny do něj umístěné.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama