Jablečný dort s marcipánem

30. října 2011 v 17:52 | lucik |  recepty
Jablečný dort s marcipánem
Ingredience:
1 kelímek smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
1 sáček vanilkového pudinku + 3-4 lžíce krupicového cukru + 500 ml mléka
5 jablek
šťáva z 1/2 citronu
250 g másla nebo hery + máslo na formu
4 vejce
250 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
2 lžičky kypřicího prášku
špetka mleté skořice
150 g marcipánu
plátky mandlí na ozdobu

Příprava jídla
1 Smetanu ušlehejte s jedním vanilkovým cukrem dotuha. Dejte do lednice. Z pudinkového prášku, cukru a z mléka uvařte podle návodu na obalu pudink. Potáhněte ho potravinovou fólií, aby se na něm nevytvořil škraloup, a také ho dejte vychladit.
2 Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kostičky a dejte do kastrolu. Zakápněte je citronovou šťávou, trochou vody a asi osm minut poduste doměkka.
3 Máslo, mouku, cukr, vejce, zbývající vanilkový cukr, skořici a kypřicí prášek zpracujte na těsto. Vmíchejte do něj nadrobený marcipán a třetinu podušených jablek. Směs přesuňte do vymazané dortové formy a pečte při 180 °C asi 30 minut.
4 Až dort vychladne, potřete ho pudinkem, posypte podušenými jablky, ozdobte šlehačkou a mandlovými plátky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama