Řezy s krémem z burákového másla

24. ledna 2012 v 18:18 | lucik |  recepty
Ilustrační foto
Ingredience (pro 6-8 osob):
6 bílků
200 g krupicového cukru
100 g jemně mletých vlašských ořechů
30 g hladké mouky
NA BURÁKOVÝ KRÉM
200 ml smetany ke šlehání
110 g burákového másla
160 g bílé čokolády
NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
25 g moučkového cukru
3 žloutky z čerstvých vajec
140 g tmavé čokolády
175 ml smetany ke šlehání

Příprava:
Z bílků ušlehejte sníh a postupně, po třetinách, do něj zašlehejte cukr tak, abyste získali pevnou, lesklou hmotu. Vmíchejte ořechovou moučku a mouku. Těsto rozdělte nejlépe do dvou čtvercových forem o straně cca 20 cm vyložených pečicím papírem a v horkovzdušné troubě pečte při 150 °C do světlehněda.
Bílou čokoládu rozpusťte s trochou smetany ve vodní lázni. Zbytek smetany vyšlehejte a opatrně přimíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a burákové máslo. Dejte chladit.
Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zašlehejte do ní žloutky. Po vychladnutí vmíchejte do ušlehané smetany a přidejte cukr.
Sestavte řezy: na spodní plát naneste krém z burákového másla, přiklopte druhým plátem a rozetřete na něj čokoládový krém. Dejte alespoň na hodinu chladit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama