Rumové řezy

23. dubna 2012 v 20:13 | lucik |  recepty
Potřeby:
tuk na formu
strouhanka na formu
100 g změklého másla
150 g cukru
2 vejce
250 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
100 ml mléka

Dále budeme potřebovat:
150 ml rumu nebo pomerančového likéru
100 g tabulkové čokolády
20 červených kandovaných třešní

Postup:
1. Formu na pečení velikosti asi 20 x 30 vytřeme důkladně tukem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme přibližně na 200°C.
2. Máslo ušleháme s cukrem a vejci do pěny.
3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě s mlékem vmícháme do vaječného krému.
4. Těsto dáme do připravené formy a uhladíme. Vložíme na střední polohu do trouby a pečeme asi 20 minut.
5. Koláč necháme trochu zchladnout, a pak stejnoměrně pokapeme rumem nebo pomerančovým likérem.
6. Koláč opatrně vyndáme z formy a ostrým nožem nakrájíme na 40 kusů. Třešně na zdobení rozpůlíme a na každý kousek položíme půlku.
7. Čokoládu rozlámeme a necháme rozpustit ve vodní lázni.
8. Koláč čokoládou pokapeme.

zdroj:http://pizza.aspone.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama