Fígle na hubnutí ze světa

10. května 2012 v 20:48 | lucik |  ostatní
Thajky milují chilli a spol.
Mají rády pikantní jídla a skoro všechna proto koření ostrým chilli a zázvorem.To je výhodné pro štíhlou postavu,protože ostré kořenící látky aktivují látkovou výměnu a urychlují spalování kalorií.

Polévky s miso-pastou preferují Japonky
Japonky jedí už k snídani polévku,jejíž hlavní složkou je rybí základ a pasta miso připravená ze sójových bobů.Tajný tip pro štíhlou postavu,protože miso-pasta pročišťuje tělo a vyplavuje z něj nadbytečné dekagramy.Zároveň se také stará o zdravou střevní flóru.

V Číně jedí denně rýži
Obilninu,která je nejen výživná,ale i zeštíhluje,pěstují v Asii už celých 7000 let.Její zeštíhlující účinek souvisí s vysokým obsahem draslíku,který odvádí zadržovanou tekutinu z tkání.Náš tip:do svého jídelníčku častěji zařaďte rýžovo-ovocný den.

Kyselé zeštíhluje
V Maďarsku se těší velké oblibě nakyselo nakládaná zelenina,např.papriky nebo okurky.Její příznivý vedlejší efekt:ocet zesiluje pocit nasycení po jídle a brání usazování tuku.Proto si k jídlu častěji dejte kyselou okurku nebo zelí.

Ve Francii jedna sklenka červeného
Pokud zůstane u 1/8 litru vína denně,je to zdravé a dokonce i prospěšné pro postavu.Ve víně obsažené rostlinné látky OPC podporují prokrvení a udržují vaziva elastická.

Jihoafričanky pijí rooibos
Tento druh čaje je jihoafrickým národním nápojem a je ideální k hubnutí.Ačkoliv nemá žádné kalorie,má od přírody sladkou příchuť a proto je zdravou alternativou,když dostanete chuť na čokoládu.Navíc biolátky čaje podporují odbourávání tuků.

Italky sází na antipasti
Navzdory časté konzumaci těstovin má hodně Italek skvělou postavu.Je to tím,že těstovin snědí vždy jen malé množství,zato antipasti(předkrmů)si dají,co jim hrdlo ráčí.K zeštíhlení jsou vynikající zejména lilky a cukety.Obsahují totiž stejně jako rýže hodně draslíku,který odvodňuje a urychluje trávení.

Indky přísahají na jogurtovou omáčku
K masu,bramborám i rýži-jako dip si vždy dejte jogurtovou omáčku.Její štíhlé tajemství:v omáčce obsažený vápník brzdí příjem tuků ve střevě a aktivuje jeho spalování v buňkách.

Ryby rozproudí látkovou výměnu
Španělky mají rády grilované ryby.Zeštíhlující efekt:ryby poskytují hodnotné a lehce stravitelné bílkoviny a jód,který zvyšuje spotřebu energie.

Ovocný salát rozpouští tuky
Ovocný salát,jaký připravují na ostrovech Fidži,sestává z typických tropických plodů,jako jsou mango,papája nebo ananas.Všechno tohle ovoce je bohaté na vitamin C,který podporuje spalování tuků.

Řekyně milují olivový olej
Olej lisovaný z olivových jader obsahuje mimořádné množství nenasycených mastných kyselin,které udržují srdce,krevní oběh i trávení v obrátkách.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama