Recept na nepečené čokoládové řezy

2. května 2012 v 19:21 | lucik |  recepty
Nepečený korpus:200 g máslových sušenek,100 g másla,lžíce medu

Náplň:100 g hořké čokolády,100 g mléčné čokolády,200 g smetany ke šlehání,20 g moučkového cukru

Dohotovení:200 g zakysané smetany,12 jahod

1.Sušenky uzavřeme do mikrotenového sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme najemno.Vsypeme je do větší misky a zalijeme teplým máslem rozpuštěným se lžící medu.

2.Směs důkladně propracujeme a vtlačíme na dno formy na biskupský chlebíček(12*36 cm),vyložené potravinářskou fólií.Po obvodu vytvarujeme z hmoty i 2 cm vysoký okraj.

3.Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme je za občasného promíchání zchladnout.Ze smetany připravíme pevnou šlehačku.Těsně před koncem šlehání do ní zapracujeme cukr.Pak ji zlehka propojíme se zchladlou čokoládou.

4.Krém rozetřeme do formy na korpus a v chladu necháme ztuhnout.Před podáváním jej vyjmeme z formy a nakrájíme.Každý kousek ozdobíme troškou smetany a jahodou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama