Recept na Španělský jablečný koláč

6. června 2012 v 15:19 | lucik |  recepty
Potřeby:4 jablka,6 lžic rumu,200 g másla,200 g krup.cukru,1 lžička mleté skořice,sůl,4 vejce,200 g hladké mouky,1 1/2 lžičky prášku do pečiva,2 lžíce kakaového prášku,125 g mletých lískových oříšků,180 g moučkového cukru,2-3 lžíce citronové šťávy,2 lžíce sekaných oříšků a plátky jablka na ozdobu.

1.Jablka oloupeme,zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na menší kousky.Pokapeme je 4 lžícemi rumu a necháme asi 30 minut odležet.

2.Změklé máslo s krupicovým cukrem,skořicí a špetkou soli vyšleháme v hlubší míse do husté světlé pěny.Postupně do ní zašleháme celá vejce.Mouku prosijeme s kypřícím práškem a kakaem,smícháme s mletými oříšky a po částech lehce zapravíme do připravené máslové hmoty.

3.Dortovou nebo vyšší koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.Rozetřeme do ní těsto a poklademe ho kousky jablek.Koláč pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 50 minut.Necháme ho vychladnout ve formě.

4.Z moučkového cukru,citronové šťávy a zbylého rumu vymícháme hladkou polevu.Potřeme jí vychladlý koláč.Necháme ji zcela zaschnout a pak moučník dozdobíme nasekanými oříšky a plátky jablek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama