Recept-Pruhovaný dezert

31. srpna 2012 v 11:10 | lucik |  recepty
Je to pro 6 porcí

Kávový krém:100 ml smetany ke šlehání,1 lžička rozpustné kávy,200 g krupicového cukru

Tvarohový krém:250 g mascarpone,250 g tučného tvarohu,1 vanilkový cukr,2 lžíce moučkového cukru,3 plátky želatiny

Dohotovení:kakao na posypání,2 banány,cukrářské piškoty

Postup:Smetanu si zahřejeme a rozpustíme v ní kávu.Cukr roztavíme na světlý karamel.Přilijeme kávovou smetanu.Směs zvolna povaříme,až se cukr zcela rozpustí.Potom ji odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout.Mascarpone rozmícháme s tvarohem a cukrem.Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.Vymačkáme ji a jen v trošce vody zahřejeme.Když se zcela rozpustí,vmícháme ji do tvarohové směsi.Krém uložíme do ledničky,když začne tuhnout,vyndáme ho.Pohárky v pravidelných vrstvách naplníme světlým a tmavým krémem.Dozdobíme je kakaem a kolečky banánu.Servírujeme s cukrářskými piškoty.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama